Ervaringen

Meer plezier in het leven, privé en werk

Door de coaching kan ik beter omgaan met de stress die ik ervaar. Daarnaast heb ik de tools gekregen om spanning en stress te reduceren. Dus niet alleen het bestrijden van de symptomen en ook dieper van binnen kijken wat er aan de hand is en leren te veranderen. Door de coaching ervaar ik meer plezier in het leven, in mijn privé en op het werk.
Regiomanager

Bereikt wat even nodig was

Ik heb het contact met Dianne gedurende het hele traject als erg prettig en professioneel ervaren. Het contact was warm en prettig, maar ook gezellig op zijn tijd; luchtig waar het kan, maar vooral serieus waar het nodig is. Al bij de kennismaking voelde ik een prettige sfeer door de manier waarop ik benaderd werd. Ook worden inhoudelijk de juiste vragen gesteld of reflecties gegeven.
Het traject verliep efficiënt en in korte tijd heb ik bereikt wat even nodig was.
Dianne heeft voldoende methodieken paraat als de situatie daarom vraagt waardoor ze altijd een passende oefening aan kan bieden.
 
Olav van Schie
Beleidsmedewerker Gemeente Scherpenzeel

De oorzaken van stress kan ik nu aanpakken

Dianne is een erg fijne coach. Door haar open manier van gesprek voeren en luisteren heb ik handvatten gekregen die ervoor zorgen dat ik meer ontspannen mijn werk kan doen. Ik sta meer in contact met de oorzaken van mijn stress en kan deze aanpakken, in plaats van de symptoombestrijding wat ik hiervoor deed. Dianne heeft hier een grote rol in gespeeld.
 
Beleidsmedewerker

Grip op stressvolle situaties

Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt en ervaar een groot verschil met hoe ik was aan het begin aan het traject. Ik heb nu meer grip, weet wie ik ben als mens, weet wat ik nodig heb om de balans te houden. Ik heb leren omgaan met mijn hooggevoeligheid. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, ben zelfverzekerder en opener geworden en daardoor minder gevoelig voor wat anderen van mij vinden. Ik heb mijn creatieve talent leren benutten. En heel belangrijk: ik weet nu wat ik nodig heb in stressvolle situaties, om dit in goede banen te leiden.
Dianne heeft mij enorm geholpen. Voor mensen die nog twijfelen; ga een eerste gesprek aan en ontdek wat Dianne voor je kan doen. Je hoeft dit niet alleen te doen.
Hanneke

Helpen, verhelderend, stimulerend en activerend

Dianne is een fijne coach. Ze gaat samen met jou op zoek naar de kern van je vraag en daarna naar een antwoord. Op een heel invoelende en betrokken manier.
Waar het mijzelf niet lukte om er de vinger achter te krijgen, hielp zij me verder. Met vragen die aan het denken zetten, en door mij zelf het antwoord te laten vinden. Met praktische opdrachten, zodat ik aan de slag moest. En steeds vol vertrouwen dat ik er wel zou komen.
Het resultaat is dat ik zelf de uitweg leerde vinden. Het gaat niet ineens 180 graden anders, maar ik heb de regie weer. Ik heb inzicht in wat ik nodig heb van mijzelf en van anderen.
Ik beveel Dianne van harte aan als coach, haar bedrijfsnaam ‘compassend coachen’ dekt de lading uitstekend.
Hanna

Assertiviteit, zelfvertrouwen en time management

Mijn traject begon met een hulpvraag richting assertiviteit, zelfvertrouwen en time management. Al snel kwamen daar belemmerende overtuigingen, communicatie en een stukje loopbaanbegeleiding bij. Ik heb bij Dianne een drijfverenanalyse gedaan en dit was in de sessies erna steeds de rode draad waarom ik deed wat ik deed en reageerde zoals ik dat deed. Daarmee werden veel zaken helder. Met de opdrachten en gesprekken kreeg ik steeds meer inzichten en vertrouwen. En heb ik nu de richting waar ik in wil beter in beeld. Dianne creëert een veilige, prettige, persoonlijke sfeer; ze vraagt door en reikt goede opdrachten aan. Ik kijk terug op een succesvol en aangenaam coachtraject.
Silvia

Topper in haar vakgebied


Dianne heeft me erg deskundig begeleid op mijn zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Het maken van keuzes over een andere invulling van het werkzame leven was nodig. Ik ben hierdoor meer in mijn kracht komen staan, mijn zelfvertrouwen is hierdoor gegroeid. Dit was overigens ook nodig. Je kunt goed merken dat Dianne goed op de hoogte is van de inhoud van HSP, stress en burn-out.  Deze kennis is van grote meerwaarde voor me geweest en is dit nog. Kortom, Dianne is een topper in haar vakgebied. Steekwoorden:  professioneel, gedreven, vertrouwd en direct.
Harry

Gehoord, gezien, begrepen

Dianne is een prettig mens en een fijne coach. Ze luistert goed en schakelt mee als de hulpvraag tijdens het traject een andere kant op gaat. Dan gooit ze haar ‘strategie’ om en gaat mee in de andere richting. Ik voelde me gehoord, gezien en begrepen. Dianne oordeelt niet en liet mij duidelijk zien waar ik vastliep met mijn gedachten. Zij raakte de kern. Met praktische opdrachten werd ik mij bewust van mijn ‘belemmerende’ gedachten en weet ik nu hoe ik deze om kan buigen. Dianne gaf mij concrete handvatten die ik zelf toe kan passen.
 
Daarnaast heeft Dianne me vanuit een veilig gevoel verder geholpen in mijn oriëntatie op de laatste fase van mijn loopbaan. Realistisch en niet oordelend kwamen we samen tot dezelfde conclusies. Dat geeft rust en richting.
 
Bedankt Dianne, je hebt me heel goed geholpen!
Anja

Zelfverzekerder geworden

‘Dianne kijkt verder dan de loopbaanvraag: ze kijkt naar mij als persoon, wie ik ben en wat belangrijk voor mij is. Ze vraagt door en ontrafelt daarmee belemmerende gedachten en gevoelens. Hierdoor ben ik een stuk zelfzekerder geworden en klaar voor een volgende stap in mijn loopbaan. Dank je wel!’ 
Desiré de Jonge

Hernieuwde en frisse blik

Het is een feest om samen met Dianne te kijken naar mogelijkheden voor het vervolgen van de loopbaan. In hele korte tijd wist zij precies de juiste dingen bij mij wakker te maken en richting te geven, waardoor ik op een hernieuwde, frisse en vooral moeiteloze manier verder kon. Door haar betrokken en meelevende manier van coachen voelde het, ook al was alles digitaal, heel dichtbij.
Margot Hameetman

Nieuwe richting


Vanaf eind december 2020 tot half januari een coachtraject gevolgd bij Dianne. Dianne heeft mij erg goed geholpen met de 2 coach-vragen die ik had.
Door goede vragen te stellen en tips te geven werd ik aan het denken gezet wat ik verder met mijn carrière wil gaan doen en waarop ik mijzelf nog kan ontwikkelen.
Tijdens de gesprekken die we hebben gehad was er een goede vertrouwensband, ik kon open zijn over alles en dat was erg fijn.
Ik heb het coachtraject als erg fijn ervaren en blij dat ik dit heb kunnen volgen bij Dianne.
Marieke

Rust krijgen in alle hectiek

Ik heb pas geleden een coachingstraject gevolgd bij Dianne.
Zelf ben ik er van overtuigd dat dit iedereen kan helpen. De hectiek van het dagelijkse leven waar ik in verkeerde hield mij zo bezig dat ik de rustmomenten vergat te nemen. Voor mij heeft het gewerkt als een reset knop, de dingetjes die ik wel weet maar niet de tijd voor nam. Deurtjes in mijn geheugen die dicht geklapt waren staan weer open. Behalve blijven gaan en willen presteren heb ik nu mijn adempauze momenten gepakt. Dit geeft rust in het hoofd waardoor er ruimte komt voor andere dingen. Dit zijn de belangrijke dingen, denk hierbij aan woorden als tevreden zijn met wat ik gedaan heb of genieten van een prestatie, de mensen om mij heen en die belangrijk voor mij zijn.  Ook ben ik weer bewust dat een keer nee zeggen geen zwakte is, dit zijn juist de momenten dat ik voor mijzelf opkom. Voor mij heeft het meer tijd innerlijke  rust en energie opgeleverd.
Mij heeft het heel veel gebracht waar ik weer een tijd mee door kan!
Ruud Ernst

Met meer plezier aan het werk


Tijdens ons coachingstraject heeft Dianne mij aan het denken gezet, op een actieve manier. En heb ik van haar, zoals gewenst en gehoopt, relevante handvatten gekregen die maken dat ik weer met meer plezier aan het werk ga. Dianne is een professionele en betrokken coach, die aansluit op wat de behoefte is.
BB Beleidsmedewerker

Persoonlijk en toch professioneel


De  analyses van deze coach zijn scherp. De wijze van omgang is persoonlijk en prettig. Zeer professioneel: Dianne weet precies waarover ze het heeft, wie zij voor zich heeft en welke tools er nodig zijn. Het is duidelijk geworden hoe ik mijn doel kan bereiken en ik heb daar praktische en effectieve handvatten voor gekregen. Deze handvatten pas ik met succes toe in de praktijk.
Simone

Zelfvertrouwen aangepakt


“Mijn coachtraject startte met een relatief brede hulpvraag, nog niet heel concreet, maar de mogelijkheid om dit via coaching aan te pakken heb ik met beide handen aangegrepen.
Ik zat op dat moment in een vrij ‘drukke’ tijd….mijn werk, opleiding volgen èn privé een aantal zaken die veel aandacht vroegen. De coaching van Dianne gaf mij deze periode veel meer rust en duidelijkheid.
Door een aantal heldere opdrachten werd ik aangezet tot het zetten van stappen in mijn eigen ontwikkeling en hebben geleid tot een positief eigen zelfbeeld en vergroten van zelfvertrouwen.
De wijze van coaching en haar hele omgang voelde voor mij veilig en vertrouwd. Dit is wel een hele belangrijke basis wanneer je een traject aangaat.
 
De belangrijkste les heb ik geleerd dat het ‘glas halfvol i.p.v. half leeg!
S.A.
Zorgcoördinator

Als mens gehoord en gezien


Mijn coachingstraject met Dianne heeft me veel gebracht. ik ben een stuk verder in het accepteren van wat ik wel en niet kan en wil en ik realiseer me nu dat ik vooral (ook in mijn werk) goed voor mijzelf wil zorgen en mijn gevoel en hart wil volgen, in plaats van wat ik denk dat ik moet doen. Ik durf meer risico’s te nemen en te experimenteren en weet dat je met het nemen van kleine stappen ook veel kunt bereiken. Dat pas ik nu ook toe in mijn dagelijks leven.
Ik had bij Dianne het gevoel dat ik als mens gehoord en gezien werd (en niet alleen als cliënt) en dat we ook compleet eerlijk tegen elkaar konden zijn. Het contact was echt en er waren geen verborgen agenda’s. De coach zocht naar overeenkomsten en was ook niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Dat versterkte onze vertrouwensband en dit zorgde ervoor dat we snel stappen konden maken.
Wendelmoet van der Gugten

Een zeer betrokken, warme coach op een professionele manier.

In de gesprekken heerst er respect, openheid, veiligheid en wordt er echt naar je geluisterd. Door deze kwaliteiten van Dianne durfde ik mezelf open te stellen en naar mezelf te kijken. Ik durfde bij elk gesprek naar een andere laag van mezelf te kijken om te ontdekken wie ik ben. Zo kwam ik stap voor stap in de buurt van mijn eigen kern. De gesprekken hebben mij als persoon veranderd!
LW, docent speciaal onderwijs

Drijfveerprofiel heeft veel gebracht


“In het begin stond ik sceptisch tegenover weer een ontwikkel c.q. leiderschapsinstrument. Echter het inzicht in mijn eigen drijfveren heeft mij veel gebracht. Toen het profiel van mij werd besproken werd het mij duidelijk. Het was herkenbaar en het werd inzichtelijk welke omstandigheden voor mij negatieve energie opleveren. Ik kan hier nu gericht aan werken en mij werd meteen duidelijk aan welke zaken ik energie overhoud. Ik werd daardoor ook erg enthousiast over het instrument dat te gebruiken is op individueel niveau, voor teams of de gehele organisatie. Ik ben daar tenslotte onderdeel van en het totaal moet in evenwicht zijn. De drijfveerprofielen kunnen daar een duidelijk inzicht in geven”.
Beleidsadviseur Gemeente