Stress coaching

Leer omgaan met stress
om burn-out te voorkomen

Je bent een gedreven en harde werker. Dat moet ook wel, want je hebt het als hoogopgeleide professional druk op je werk. Best al een tijd eigenlijk en het lijkt wel of er geen einde aan komt. Je hebt steeds meer last van die werkdruk. Want hoewel je vaker langer doorwerkt, is het of je minder afkrijgt.

 • Je piekert over het werk dat zich opstapelt en over wat je collega’s en je leidinggevende van je vinden.
 • Je kunt je niet goed concentreren en voelt paniek als je extra werk krijgt toegeschoven.
 • Je bent continu moe, gestrest en onrustig, ook als je thuis bent.
 • Het weekend is niet meer lang genoeg om bij te komen en te ontspannen.
 • En je hebt steeds minder zin om leuke dingen te doen of af te spreken met familie en vrienden. Zelfs het sporten schiet er steeds vaker bij in.

Stress verminderen en burn-out voorkomen

Je vraagt je steeds vaker af of je ooit nog eens ontspannen en met plezier zult werken. Je merkt aan alles dat doorgaan op deze manier niet goed is. Er moet iets gebeuren, want je zit er eigenlijk doorheen. En je wil voorkomen dat je door de stress overspannen of burn-out raakt.

Hulp vragen van een psycholoog vind je een stap te ver en een recept van de huisarts om beter te slapen is niet de lange termijn oplossing die je zoekt. Maar je wil wel gewoon meer rust in je hoofd en weer ontspannen je werk doen. Zo gauw mogelijk weer die leuke en energieke persoon zijn die je ooit was.  

Stress coaching kan je helpen

Een stress coach inschakelen is het beste wat je voor jezelf kunt doen op dit moment. Je leert wat je kunt doen om de spanning in je lichaam onmiddellijk te verminderen. Tegelijkertijd ontwikkel je tijdens de coaching je eigen manier om ook op de lange termijn met stressvolle situaties en tegenslag om te gaan. Zodat je na een aantal sessies al blijvend minder werkdruk en meer plezier ervaart. En je weer tijd en energie hebt om naast je werk leuke dingen te doen!


Over jouw stress coach Dianne

Ik weet uit eigen ervaring wat het betekent om als projectleider, medewerker en collega in de hectiek van het bedrijfsleven en de non-profitsector te werken.

Ik weet ook hoe het is om het gevoel te hebben steeds verder af te staan van wat je werkelijk drijft en motiveert. Werkdruk en stress nemen toe, terwijl je naar je idee steeds verder vastloopt in je werk en in je privéleven.

Het was voor mij de reden om mij de afgelopen 10 jaar te verdiepen in effectieve manieren om stress aan te pakken en burn-out te voorkomen of te verhelpen. Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van coaching, NLP en mindfulness. Ik leerde hoe ik mensen die vastlopen in hun werk of privé, zo goed mogelijk kan ondersteunen bij het terugvinden van hun balans tussen werk en ontspanning. En tegenwoordig help ik als gecertificeerd coach mensen zoals jij bij hun persoonlijke ontwikkeling en hun zoektocht naar meer rust en ontspanning in combinatie met hun werk en privéleven.


Wat kun je van de coachingsessies verwachten?

Oefeningen en technieken om stress te (h)erkennen en te verminderen

De eerste stap in de coaching is het verminderen van de spanning die je voelt. We staan stil bij de oorzaak van de stress die jij ervaart. Je leert met welke oefeningen en technieken je jouw cortisolniveau verlaagt en hoe je je bewust kunt worden van de signalen van je lichaam. Zo kun je in heel korte tijd ontspannen en meer rust in je hoofd en in je lijf creëren.

Jezelf (nog) beter leren kennen

Daarna verdiepen we ons verder in het ‘waarom’ van jouw stress. Je persoonlijke eigenschappen en je opgedane ervaringen en vaardigheden spelen daarbij namelijk een belangrijke rol. Hoe belangrijk is het voor jou om aan de verwachtingen van anderen te voldoen? Hoe bewaak je je grenzen? Hoe ga je om met stress? Op welke gedragspatronen val je terug zo gauw de werkdruk toeneemt? En hoe kun je die patronen doorbreken? Hier gaan we actief mee aan de slag. In de tijd tussen twee sessies ‘oefen’ je in de praktijk.

Omgaan met stressvolle situaties

Je leert stap voor stap je ideeën over een situatie en de eisen aan jezelf om te buigen naar realistische gedachten en verwachtingen. De wereld om je heen is na de coaching namelijk nog steeds dezelfde en je zult opnieuw met stressvolle situaties te maken krijgen. Stress coaching helpt om jezelf beter te begrijpen en te voelen wat je in die situaties te doen hebt. Zo verander je blijvend jouw werk- en levensstijl om meer ontspanning en balans te krijgen.

We volgen het tempo van jouw proces en ontwikkeling. Als je gericht aan de slag gaat met de oefeningen die je meekrijgt, zijn gemiddeld zo’n 6-8 sessies voldoende om op een manier die helemaal bij jou past om te leren gaan met stressvolle situaties.


Ontdek wat stresscoaching voor jou kan doen!

Eindelijk weer minder stress en druk. Rust in je hoofd en weer plezier en ontspanning in je werk én in je privé leven. Je energie terug. Dat is het resultaat van mijn stress coaching. Na de sessies zit je weer goed in je vel. Je hebt weer tijd en zin om naast je werk leuke dingen te doen. Je voelt je blijvend ontspannen en uitgerust. En je weet wat voor jou de beste manier is om met stress om te gaan en hoe je dat doet.

Wil je weten wat de stress coaching voor jou kan betekenen? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat ik je een op jou afgestemd plan kan voorstellen.


Mijn stresscoaching in het kort:

 • Intakegesprek via zoom van 30 minuten om met elkaar kennis te maken en te bekijken wat ik voor je kan doen
 • Elke 2 à 3 weken een live of online gesprek van 1- 1,5 uur
 • Huiswerkopdrachten en, als je daar behoefte aan hebt, literatuur
 • Een tussentijdse en eindevaluatie om je voortgang en je resultaten te bespreken
 • E-mailcontact over de vorderingen en reflectieverslagen
 • 6-8 weken na onze laatste sessie nog eens contact om te kijken hoe het met je gaat

Wat klanten zeggen

Rust krijgen in alle hectiek

Ik heb pas geleden een coaching traject gevolgd bij Dianne en ik ben ervan overtuigd dat dit iedereen kan helpen. De hectiek van het dagelijkse leven hield mij zo bezig, dat ik vergat de rustmomenten te nemen. De gesprekken met Dianne hebben gewerkt als een resetknop. Ik neem nu de tijd voor de dingen waarvan ik wist dat ze werkten, maar het niet deed. Ik pak nu mijn adempauze-momenten, ook al wil ik presteren. Dat geeft rust in mijn hoofd, waardoor er ruimte komt voor andere belangrijke dingen, zoals tevreden zijn met wat ik gedaan heb of genieten van een prestatie en van de mensen om mij heen die belangrijk voor mij zijn.  Ook ben ik me er weer van bewust dat een keer ‘nee’ zeggen geen zwakte is. Het zijn juist de momenten waarin ik voor mijzelf opkom. De coaching heeft mij meer tijd, innerlijke  rust en energie opgeleverd.

Het heeft mij veel gebracht, waar ik weer een tijd mee door kan!
Ruud Ernst

Met meer plezier aan het werk

In een kort coachingstraject heeft Dianne mij op een actieve manier aan het denken gezet. Ik heb van haar, zoals gewenst en gehoopt, handvatten gekregen die ervoor zorgen dat ik weer met meer plezier aan het werk ga. Dianne is een professionele en betrokken coach, die aansluit op wat jouw behoefte is.

BB Beleidsmedewerker