Over mij

Ik geloof dat je je gelukkiger kunt voelen in je werk én in je leven door jouw zelfkennis te vergroten en je bewust te worden van jouw drijfveren. Je maakt daardoor keuzes die beter bij jou passen en leert anders te handelen in specifieke situaties.

Mijn naam is Dianne Troquay en mijn hart ligt bij het begeleiden van hoogopgeleide professionals zoals jij in hun persoonlijke ontwikkeling en groei in hun zoektocht naar meer (werk)geluk.

Ik weet uit eigen ervaring wat het betekent om als leidinggevende, medewerker en collega in de hectiek van het bedrijfsleven en de non-profitsector te werken.

Ik weet ook hoe het is om het gevoel te hebben steeds verder af te staan van wat je werkelijk drijft en motiveert. Werkdruk en stress nemen toe, terwijl je naar je idee steeds verder vastloopt in je werk en in je privéleven.

Stress en loopbaan coach

Het was voor mij echt een zoektocht toen ik burn-out raakte. Ik wist niet echt bij wie ik terecht kon voor mijn herstel. En had zoveel vragen over mijn loopbaan. Ik heb veel zelf moeten uitzoeken. Het was voor mij de reden om mij de afgelopen 10 jaar te verdiepen in effectieve manieren om stress aan te pakken en burn-out te voorkomen of te verhelpen. Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van stresscoaching, NLP en mindfulness. Ik leerde hoe ik mensen die vastlopen in hun werk of privé, zo goed mogelijk kan ondersteunen bij het terugvinden van hun balans tussen werk en ontspanning. En tegenwoordig help ik als gecertificeerd stress- en burn-out coach mensen zoals jij bij hun persoonlijke ontwikkeling en hun zoektocht naar meer werkgeluk. Het vinden van een passende baan waarin je met plezier werkt is slechts een onderdeel van het totale plaatje. Als je niet op een goede manier met werkdruk omgaat, kom je dit ook in je volgende baan weer tegen.

Om voor mezelf de balans goed te houden doe ik regelmatig yoga en fiets ik veel in onze prachtige omgeving rond Tiel, ben ik fervent groententuinierster en schilder ik (vooral samen met mijn moeder).

Als coach zet ik daarom al mijn ervaring, kennis en kwaliteiten in om jou te ondersteunen in dat proces van persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Ervaring

Jezelf blijven ontwikkelen is waar ik voor sta. Dus doe ik dat zelf natuurlijk ook! Zo volgde ik onder meer deze opleidingen en trainingen: 

  • Dynamisch coachen bij Stress en Burn-out
  • Coachopleiding, NOBCO
  • NLP Practitioner
  • Mindfulness training
  • Management Drives coaching voor individuen en teams
  • Lean consultancy Green Belt
  • Hogere Hotelschool Den Haag, Hotelschool voor bedrijfskunde

Waarom Compassend Coachen…

Ik weet hoe het is wanneer je je realiseert dat het werken vanuit jouw passie en talent ondergesneeuwd raakt in je baan. Als organisatiecoach werkte ik zelf aan steeds grotere en complexere projecten. Ik besefte dat ik daardoor verder af kwam te staan van wat mij echt drijft: het helpen van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ik merkte het aan alles. Ik stond niet meer in mijn kracht en was steeds minder gemotiveerd

Mijn hart ligt bij het helpen van mensen die vastlopen in hun werk of privé, die veel stress ervaren. Die meer uit hun werk en leven willen halen. Die keuzes maken lastig vinden (en geloof me, ik weet daar alles van). Die willen werken aan hun zelfvertrouwen, zodat ze wel stappen gaan zetten.

Ik luisterde daarom naar wat ik belangrijk vond, naar mijn eigen innerlijk Compass en startte mijn eigen coachingspraktijk Compassend Coachen. De kennis en inzichten die ik de afgelopen jaren opgedaan heb, mag ik nu doorgeven aan anderen. Ik werk het liefst één op één, waarbij ik gebruik maak van o.a. de technieken uit het Dynamisch fasenmodel, Systemisch werken, Cognitieve gedragstherapie, drijfveermethodiek Management Drives, NLP en Mindfulness.


Compassend Coachen voor jou

De passie en het enthousiasme die ik nu voel voor wat ik doe, zet ik voor de volle 100% in. En mijn cliënten pikken dat op: zij omschrijven mij als een warme, hartelijke en open coach. Een coach die werkt vanuit compassie, verbinding en empathie. Eentje met een écht luisterend oor, die met oprechte interesse durft te kijken naar de diepere lagen.

Als stress en burn-out coach werk ik op gevoels- en gedragsniveau en op aangeleerde overtuigingen die je belemmeren in je dagelijks leven. Ik zorg voor een veilige setting waarin je zelfonderzoek doet zodat je kunt groeien. Ik leer jou hoe je op mentaal, fysiek en emotioneel vlak goed voor jezelf zorgt zodat je weer met ontspanning en plezier je werk kunt doen. Met ervaringsgerichte oefeningen komen we stap voor stap tot jouw kern . 

We werken sámen aan het verhogen van je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zodat je zélf nieuwe inzichten krijgt en verandering teweeg kan brengen. Verandering vraagt aandacht en oefening. En niet alleen tijdens de sessies. Het echte werk en de echte verandering vindt buiten de sessies plaats.


‘Compassend Coachen’ zegt alles

De naam voor mijn praktijk koos ik niet zomaar. De woorden “compassend coachen” passen bij mij en geven weer wie ik als coach ben.

Compass
We werken samen in de richting die jij voor ogen hebt. Ik houd de richting naar jouw doel in de gaten. Zo gaan we steeds een laagje dieper op jouw innerlijk Compass.

Compassie
Ik werk vanuit compassie, verbinding, empathie en gelijkwaardigheid. Ik wil je helpen jezelf te ontwikkelen.

Passend
Mijn coaching is maatwerk. Ik heb geen standaardaanpak, mijn coaching is afgestemd op wat jij nodig hebt om vooruitgang te boeken.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op of bel me op 06-21 48 41 49 voor een afspraak zodat we kennis kunnen maken!

Dianne

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Foto-Dianne-2021-12-768x1024.jpg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig informatie, inspiratie en tips over stress en hoe burn-out te voorkomen.

Ja, ik meld me aan

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.