Ontwikkeling door inzicht in drijfveren

Onlangs was ik op bezoek bij een opdrachtgever bij de gemeente Heemskerk. Twee jaar geleden waren wij namelijk met hem en zijn team aan de slag gegaan om te kijken welke drijfveren een rol spelen binnen zijn team. Waar zit nu eigenlijk de kracht van dit team, waar de blinde vlekken. Waar krijgt men energie van en motiveert en wat niet. Waarin wil dit team zich ontwikkelen.

In je kracht door inzicht in wat je drijft

Dit traject was hem erg goed bevallen. Door de inzichten die de drijfveren hadden gegeven was binnen zijn team veel meer begrip ontstaan waardoor zijn medewerkers beter begrepen hoe zijzelf maar vooral ook de ander ‘in elkaar zit’. Begrip voor waar een ieders kracht zit maakte dat de samenwerking en communicatie veel soepeler was gaan verlopen. Als leidinggevende had hij bovendien handvatten gekregen om effectiever te worden in de aansturing. Geen vragen meer waarom iemand bepaalde taken niet meer uitvoert, of waarom zij juist andere werkzaamheden erbij heeft gekregen, omdat nu helder is waar iemands kracht ligt en waar hij energie van krijgt. Werkzaamheden kunnen zo veel beter op de persoon worden afgestemd.

De effecten zijn nog steeds merkbaar, gaf hij aan, alleen was dit team door de reorganisatie een half jaar geleden drastisch veranderd. Hij wilde graag bespreken wat de mogelijkheden zijn om met zijn huidige team ook weer met deze methodiek aan de slag te gaan. Zodat diegene die hier nog niet mee bekend zijn er ook profijt van gaan hebben en het bij gaat dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling èn dat van het team.

We hebben op maat een programma samengesteld waarin de individuele én teamdrijfveren aan bod komen, feedbacktraining wordt gegeven en persoonlijke coaching wordt aangeboden. Geweldig hoe deze leidinggevende bezig is om zijn mensen te laten groeien! Misschien is dit programma ook iets voor jou en je team? Neem eens contact met me op, dan geef ik je graag meer specifieke informatie