MentalFit Programma

Als werkgever en manager ben je niet alleen bezig met het bereiken van (financiële) resultaten. Je voelt je ook verantwoordelijk voor het welbevinden en de ontwikkeling van je medewerkers. Zitten ze lekker in hun vel, hoe gaan ze om met hoge werkdruk, hoe is hun werk- en privébalans, hoe is het met hun energie en stresslevel, zijn ze nog voldoende betrokken en gemotiveerd.

Natuurlijk voer je gesprekken. Je wilt ze faciliteren zodat ze zich persoonlijk en professioneel kunnen ontwikkelen. En toch kun je verrast worden door de melding dat het niet zo goed gaat. Dat ze niet lekker in hun vel zitten, dat de werkdruk hoog is, dat er stress wordt ervaren, dat grenzen aangeven moeilijk gaat, dat ze niet meer zo gemotiveerd zijn. Kortom, het loopt niet zo lekker en dat heeft zijn weerslag op het werk, op jou als manager, op de collega’s in het team.

Het liefst blijf je deze situatie natuurlijk voor. Maak dan kennis met ons interactieve programma:

MentalFit coaching

Wij (Dianne Troquay & Jantine Reijmers) hebben onze expertise op het gebied van stress en burn-out en loopbaanontwikkeling gebundeld tot een heel praktisch en waardevol programma: MentalFit Coaching.

Ons programma is speciaal ontworpen om medewerkers te begeleiden naar een staat van mentale fitheid. Onze maatschappij vraagt zoveel dat goede mentale zelfzorg onontbeerlijk is.

In vier modules met diepgaande inzichten in stressmanagement, burn-outpreventie en het bevorderen van een gezonde werkomgeving. Ben je benieuwd naar de inhoud? Lees dan vooral verder!

Mentaal gezond doe je samen

Tijdens interactieve sessies delen wij onze uitgebreide kennis, variërend van stresssignalen en stressfysiologie tot timemanagement, mindsettransformaties en cognitieve gedragstherapie. Als ervaren coaches bieden wij praktische tools en begeleiding om medewerkers te helpen hun stressniveaus effectief te beheren en veerkracht op te bouwen.

Wij geloven erin dat het niet alleen een persoonlijk, maar ook heel helpend is om er een team-effort van te maken.

Daarom biedt het programma live workshops op locatie, maar ook een boeiend e-learningcomponent en diverse opdrachten om de groei tussen de sessies te bevorderen. Wij spelen een actieve rol in het onderhouden van contacten met de deelnemers en blijven betrokken bij elke fase van het programma. Van het begrijpen van stressfysiologie tot het cultiveren van positieve werkgewoonten en het bevorderen van werkgeluk, deze training rust medewerkers uit met essentiële tools om niet alleen te gedijen binnen hun professionele omgeving, maar ook om een gebalanceerd en vervuld leven te leiden.

In vier modules nemen we je medewerkers mee in het verkrijgen van diepgaande inzichten in stressmanagement, burn-outpreventie, time management, inzetten van talent en het bevorderen van een gezonde werkomgeving. Ben je benieuwd naar de inhoud?

Opbouw programma

Elke 3-4 weken is er een live workshop op locatie met de volgende onderwerpen:

Module 1: Grip krijgen op stress / Gezond omgaan met stress

Hier leer je stress begrijpen en ontdek je hoe je je energie kunt verbeteren door aanpassingen in je levensstijl en gewoontes. Van slaaphygiëne tot het belang van voeding, we behandelen alle aspecten van een gezonde levensstijl.

Module 2: Balans tussen draagkracht en draaglast / Mentale veerkracht

In deze module vergroten we jouw mentale veerkracht en leren we je omgaan met stressvolle situaties. Emotieregulatie en het beheer van fysieke en mentale energie staan centraal.

Module 3: Empowerment / Regie op stress

Hier draait alles om empowerment. Je krijgt inzicht in persoonlijke beperkende overtuigingen, leert timemanagement en assertiviteit, en ontwikkelt een groeimindset.

Module 4: Werken vanuit zingeving en talent / Werkplezier en vitaliteit

Deze module is gericht op het ontdekken van jouw passie, het creëren van een gezonde work-life balance, en het bouwen van veerkracht en stressbestendigheid.

Wat kun je nog meer verwachten?

  • E-learning om je kennis te verdiepen.
  • 1-op-1 coaching voor persoonlijke begeleiding.
  • Praktische tools en strategieën voor stressmanagement.
  • Gebruik van de Talent Motivatie Analyse (TMA) om je sterke punten te ontdekken
  • Ondersteuning bij het ontwikkelen van een persoonlijk actieplan voor welzijn en groei.

Voor meer informatie neem gerust contact op!